Blomsteranledning

Blomstergave

Der findes altid en anledning til at give en buket blomster. Det synes jeg i hvert fald og gør det også rigtig ofte.
At givet blomster til andre er ofte forbundet med mange traditioner. Friske blomster er en rigtig fin gestus overfor familie, venner, kollegaer og selve anledningen hvorpå man give blomster.

Årsager at give blomster

Der er mange årsager til at give blomster. Nogle formelle andre ganske uformelle. De uformelle har vundet frem, fordi levering af friske blomster er blevet så udbredt. Tidligere var det ofte i forbindelse med fødselsdage, jubilæum, værtindegaver og lignende. Ved disse lejligheder besøgte man ofte sin lokale blomsterhandler. Her trådte man ind i et duftende, grønt og farverigtigt univers. Afhængig af årstid, det lokale udvalg og blomsterforretningens anbefalinger, står man foran valget imellem buketter med elegante roser, farvestrålende chrysanthemum eller sommerlige pæoner. Den mulighed findes heldigvis stadigvæk. Det er rigtig hyggeligt at stå midt i en lille velduftende grøn oase hvor alt strutter af liv og friskhed.

Denne følelse kan man endnu ikke genskabe på hjemmesider. Men I en travl hverdag hvor tiden ikke er til et besøg hos den lokale fysiske blomsterbutik, så er online bestilling af friske blomster et rigtig godt alternativ. Her kan man nemt og hurtigt sidde bestille blomster foran sin computer, på sin tablet i sofaen eller på farten med sin mobiltelefon. Ud fra flotte billeder kan man så vælge om ens humør er til liljer ellerom anledningen i højere grad er til et bundt flotte blandede lisianthus eller eustuma som andre kalder dem. På billederne kan man få en ret præcis gengivelse af blomsterbuketten. I hvert fald på nogle hjemmesider. Når man har besluttet sig, så er det nemt og hurtigt at bestille lige netop de friske blomster som man vil og så bare vente på at de når frem.

Ofte er online bestillinger brugt til de mere uformelle anledninger til at give en buket. For eksempel er det nemt at sende en buket blomster til en god ven/veninde. Det gør man fordi at man gerne vil lade sin gode ven vide at man sætter stor pris på vedkommende og tænker på dem. Det kan også være hvis vedkommende har været der for en i en svær periode, eller blot har givet et rigtig godt råd som ender med en handling. Uanset hvilken årsag så er det en fin gestus overfor en man har nær.

Jeg tror de fleste mennesker gerne vil give eller modtage flere blomster fra sin kæreste, kone eller mand. Det er oplagt i en travl hverdag at udtrykke sin hengivenhed og kærlighed ved at komme hjem fra arbejde og modtage en frisk buket røde roser fra sin partner.

Blomster på arbejdspladsen

På min arbejdsplads bruger vi ofte også blomster. Ikke sendt fra arbejdsgiveren men sendt fra en kollega eller afdeling. Det kan være i forbindelse med nogens fravær, sygdom, barsel, godt arbejde, god kollega og andet. Det er en rigtig god måde at vise kollegaerne omsorg og at man tænker på dem, hvad enten det er en glædelig anledning eller det modsatte. Hos os føler vi helt sikkert det skaber et tættere bånd i mellem os som kollegaer og øger trivslen på arbejdspladsen.

Begivenheder hvor man køber blomster

For mange mennesker er det dog mere traditionelle begivenheder, som man oftest forbinder med det at købe blomster til andre.

Værtindegaver er blomster altid et sikkert hit. Her kan man afhængig af årstiden vælge imellem kraftige farver eller mere afdæmpede pastelfarver. Man kan sende dem i forvejen eller have dem med ved ankomst. Nogle mennesker føler at blomster er noget man kun giver til mennesker man kender rigtig godt, det mener jeg bestemt ikke. Og blomster kan altså bare noget som chokolade ikke kan.

Fødselsdage er også en sammenkomst hvor blomster ofte gives. Her ser man det tit som en mere uformel gestus. Men også en måde hvor man kan udtrykke hvor godt man kender vedkommende og købe deres ynglings blomsterne i ynglings farverne.

Jubilæum og receptioner

Jubilæum og receptioner er blomster formentlig det mest anvendte udover vin.

De mere triste anledninger kan være sygdom eller begravelser. Her er stemningen en helt andet. Ofte vil man kunne så det på nuancerne i buketterne, men også på typen. Til begravelser er det ofte kranse eller dekorationer nogle gange bundet med bånd ved. Når man ønsker andre god bedring med blomster, så følger der ofte et personligt kort.

Det som er pointen med mit indlæg er, at der findes uendelige muligheder for at give blomster til et andet menneske. Det er en af de ”gaver” som for mange har en særlig betydning. Både for afsenderen og modtageren. Derudover udtrykker blomster også noget helt særligt. Det er ofte forbundet med flere følelser end andre gaver. Den som giver har ofte valgt dem med modtageren og anledningen i tankerne. Hvilken typer blomster eller buketter kan vedkommende godt lide, hvilken farver bringer glæde hos modtageren. Det samme gør sig gældende den anden vej. Når man modtager blomster så føler man ofte at der er gjort en særlig indsats for at ramme noget, medmindre det er tydeligt den er købt på tanken på vej over til en 🙂

Blomster altid en god idé

Uanset om anledningen er trist eller glædelig så er blomster altid en rigtig god ide. Der findes farver og sorter som kan ramme enhver anledning roser for kærlighed, liljer for fred og venskab bare for at nævne de mest oplagte. Det handler ikke om hvornår den rette anledning er til blomster, i højere grad handler det om lysten til at give andre mennesker blomster. Vise dem at de er i vores tanker og hverdag.

Husk at forkæle dig selv

En sidste kommentar jeg vil skrive omkring diverse anledninger til at give blomster er den åbenlyse og ”egoistiske”. Blomster til mig selv, bare fordi…. Der behøves ikke altid en grund, ofte er det også rart bare at komme hjem til friske blomster. Det er et dejligt syn og giver liv og glæde i hjemmet. I den travle hverdag er det vigtigt at man husker at gøre noget godt for sig selv. Hvad enten det er en stor is, en løbetur eller friske blomster, så er det vigtigt at man husker at gøre noget, kun for sig selv.